Pages

ORYSENSE

Orysense

NUR KASIH THE MOVIE

aktiviti berlaku semalam. bersama-sama norien arshad.
dengan penuh rasa teruja, kami beli tiket wayang dekat kaunter tgv bukit raja.
penilaian aku pada cerita ini..err...so-so kot?
aku ingat aku akan menangis tersedu-sedu dalam panggung sampai tak cukup tisu..
tapi tak. langgsung tidak.
aku tak tau nak cakap macam mana.
mungkin skrip tak cukup kuat? atau pengarah nak penonton berkerut-kerut kening memikir?
kalau nak bandingkan drama dengan filem..aku undi drama.
tapi.
visual filem ni sangat cantik..dan dramatik. kabir memang the best untuk cantikkan scene.
cuma cgi kartun tu...tak perlu pun tak apa.
keseluruhan..aku bagi 2.5 dari 5.

ini apa yang aku rasa. agak-agak orang lain tak setuju...masing-masing ada pendapat sendiri.

2 comments:

Aini Hayati said...

hmm, sy tak follow drama dulu...so xtau nk gi tgk ke tak...klu so..so xmau lar...huhu.

Salhah Suhot said...

hmm...rasanya baik awak tunggu keluar kt dvd kot. ramai kata filem ni filem melayu terbaik tapi saya rasa tak. terbaik sinematogarfi ya. tapi jalan cerita kurang. mungkin sebab kekangan masa. banyak plot yang tak dikembangkan dengan baik, macam nak cepat habis. saya agak kecewa la dengan filem ni. lagipun ramai kata cerita ni mirip dengan filem the notebook(tak pernah tengok). mungkin idea penceritaan diambil dari filem tu. sejak mula tonton wayang tahun 2003/2004-sekarang, ada 2 sahaja cerita melayu yang saya rasa berbaloi pergi beratur beli tiket. 'Gila-Gila Pengantin Remaja' dan 'Merong Mahawangsa'. oh..terlupa pula. 'Geng! Pengembaraan Bermula' pun termasuk senarai berbaloi.