Pages

ORYSENSE

Orysense

::GILA DRAMA:: NORA ELENA : TAMAT

tamat sudah drama nora elena.
agaknya ramai kot yang tak puas tengok drama ni kan?
hahahaaha..
tapi bagi aku, versi drama ni dah kurang perencah. sebab versi novel lebih umph!!
betul. siapa pernah baca novel KASIH YANG SUCI karya MEEN ZULAIKHA,
aku yakin, kamu semua akan setuju dengan aku.

aku semakin teruja dengan kualiti drama melayu sekarang. tak sabar menanti yang seterusnya(walaupun aku bukan kaki tv...)harap-harap akan datang drama-drama yang bagus akan dijual dalam bentuk dvd, supaya boleh bersaing dengan kebanjiran drama luar. lagipun bukan semua orang ada masa nak menonton tv kan??(macam aku)
dan lagi..tak la nanti pening mana nak cari drama-drama yang kita rasa nak tengok banyak kali(tanpa menunggu siaran ulangan) memandangkan banyak laman perkongsian fail bakal disekat(sampai laman web rasmi kerajaan kena godam *padan muka, sekat la lagi*)

oh sudah dengan bebelan merapu...aku cuma harap banyak lagi novel-novel yang menarik yang akan jadi drama..atau filem..
contoh:
novel trilogi ramlee awang murshid.aku tak ingat tajuk...tapi watak utamanya laksamana sunan tu..kalau jadi filem trilogi ala-ala twilight saga..kan 'cool'?

novel cinta dari istana.aku pernah buat review. rujuk sini. komedi romantik gitu..

novel kisah kasih. menarik juga untuk drama.

oh..sudah-sudah merapu. entri kali ini panjang merapu.okey. nak publish. daa!!

2 comments:

Atlina Abd Wahab said...

k.nik... serius ke Laksamana Sunan nk jd drama? wow... exited..

dlm novel seth lebih dominan... lg daring.. tp dlm drama, seth mcm takut2 bini je.. hehehehe...

Salhah Suhot said...

tak tau.tapi akak harap penerbit-penerbit boleh study novel2 ramlee awang murshid untuk jadi drama atau filem.sebab storyline yang sangat kukuh. at mesti setuju ngan akak kan?