Pages

ORYSENSE

Orysense

HARU BIRU

pertama sekali, aku nak ucapkan selamat tahun baru kepada semua pembaca blog kosong aku ni.hehehe...blog ni ada pembaca ke?

malam tahun aku biasa-biasa aje...tak ada bunga api, tapi bising dengan bunyi motorsikal lalu lalang...berlumba haram mungkin....

naufal pun tidur elok aje....sampai lah waktu bangun biasa dia...2.30 pagi. masa ni biasanya dia akan peng baring...tapi malam tu aku tak buat seperti biasa. aku pangku dia....dan....situasi haru biru pun bermula.

beliau  mengamuk sakan!

bukan aku tak nak buat rutin biasa tu....tapi malam tadi mak aku tidur sebelah naufal. mak aku sebelah kanan naufal, aku sebelah kiri. naufal pulak tak suka b kanan. tu yang aku pangku dia supaya dia peng sebelah kiri....terus dia mengamuk! aku buatkan susu pun dia tak mahu.

kutu atas kepala pun mati sebab dah habis akal memujuk beliau yang sedang marah itu.....haish......sudahlah aku belum dapat tidur lagi waktu tu.....sampai pukul 4 a.m, aku surrender. mak ambil alih. aku pejam mata. aku perlu rehat. dapat tidur kejap pun jadilah....pukul 5 a.m, aku bangun. naufal masih mengamuk tak nak tidur...

akhirnya aku peluk dia rapat-rapat, dukung sambil tepuk-tepuk....akhirnya dia mau tidur.....itu pun dah pukul 7 a.m. lebih kurang la. lepas tu aku duduk kat sofa, sambil riba dia, dapat la tidur sejam atas kerusi sambil meriba anak......

itulah cerita malam tahun baru aku.

p/s: kalau lah aku masih di sungai buloh, dan naufal mengamuk begitu. memang dengan aku sekali menangis....sebab aku tahu, tak ada orang boleh tolong take over jaga naufal, sementara aku perlu mengekalkan kewarasan dan kesabaran.

p/s lagi: so kepada semua encik suami diluar sana yang isterinya suri rumah,yang ada anak kecik, jangan ingat kamu aje yang penat bekerja. kami pun penat juga, kurang tidur lagi, lebih-lebih lagi kalau anak meragam.

3 comments:

Husna Adnan said...

Suka part p/s lagi!

Naufal ngamuk!!

Aty_Fared said...

Betul yg p/s tu...:-) ank ni mcm2 ragam yg kite tak jangke..haaiihh..

Salhah Suhot said...

memang...bila mood anak okey, maka senanglah hati bonda...kalau tak okey...haru biru!