Pages

ORYSENSE

Orysense

BETUL KE....

tabiat ngempeng anak boleh selesai dengan memberi puting kosong? betul ke? musykil betul.....i did try giving naufal a soother but....sia-sia kot....mentah-mentah dia tak mau...dia nak yang original mama punya jugak....

aku bukan tak suka dia ngempeng...aku suka, bahkan aku enjoy df dia...sebab..aku sangat mencintai anak aku dan aku nak dia tahu, betapa mamanya tak kisah untuk df dia selalu..

cuma, ye lah...aku kan suri rumah...kalau naufal asyik nak ngempeng sampai aku tak boleh angkat montot, kan susah jugak aku...nak buat kerja lain tak boleh...

okeylah..naufal pun dah menggeliat tu...

p/s : jujur aku lagi suka dia ngempeng daripada hisap puting kosong..

4 comments:

aTy _faRed~ said...

tak betul kot..sebab anak aty pon same..kuat ngempeng...tapi biler bagi puting..even botol susu pon die tak nak gak isap...ni sekarang suker gigit2 gusi gatal...tapi biler bagi puting besh..die tetap tak nak...huhu

Salhah Suhot said...

@aTy _faRed~, hehe..ape bole buat, kan? layankan aje lah...

hubiela creative centre said...

K.nik... ngempeng tue apa??? Hehehe x paham..
Baby ahmad pun mula2 dulu x mau hisap botol susu ngan puting... bnyak kali jugak beli sampai dapat yg serasi ngan dier. Skunk nie ada bnyak jenis puting kat pasaran yg pling sesuai ngan baby yg pattern dulu2nye... designnya sama ngan nipple ibu ♥♥♥

Salhah Suhot said...

@hubiela creative centre, ngempeng tu netek r...tapi version yang extreme sket. jenis yang nak nenen maknye ade je dlm mulut..huhui..tak pe r..akak memang nak cube x mau ajar memuting..kalo betul2 terpakse baru kasi..lagi pun naufal ade weight problem skrg ni..so lebih baik dye ngempeng dari hisap puting..