Pages

ORYSENSE

Orysense

BREASTFEEDING MEMANG BEST TAPI JADI MASALAH BILA....

anak asyik nak ngempeng! haiyooo...muhammad naufal baru umur sebulan tapi tabiat ngempeng itu.....mama nak angkat montot pun tak dapat!

mak aku pulak asyik bebel kat aku, sebab tak buat kerja rumah....serius, muhammad naufal tu...nampak je macam tidur...tapi dia tau kalau aku bangun nak pergi mana-mana..hatta ke tandas sekalipun...korang bayangkan..aku baru gerak 2-3 langkah..dia pun UWAAKK!!

*FACEPALM*

macam mana lah aku nak buat housework??

aku tak boleh bayangkan macam mana situasi kat sungai buloh nanti..

ada cadangan?

p/s: breastfeeding sangat best!

5 comments:

Husna Adnan said...

Huuu Salhah, Afia yang nak masuk lima bulan pun asyik mengempeng. Boleh kata tiap dua jam juga nak menyusu, sama macam sama dia kena kuning dulu. Kalau dia penat, memang pernah dia tidur dari maghrib sampai nak dekat subuh, tapi Cik B bengkaklah natijahnya, haha!

Teruskan BF duhai kita ibu-ibu di rumah, insya-Allah.

Salhah Suhot said...

@Husna Adnankalau waktu malam tu ada juga penyelesaian..menyusukan sambil berbaring sama dengan naufal...tapi waktu siang la...masalah sikit...

apapun bf tetap diteruskan!!

aTy _faRed~ said...

fes 2-3 month memang anak akan kuat nyusu lagi2 baby boy..memang hampir setiap 2 jam...aty dulu pon risau..biler anak nak melekat jer tak ley nak bangun langsung..!! sampai akhirnyer anak berbuai...huhu..tapi seb baik ngam2 2 bulan jer die nak berbuai..lepas masuk 3-4 bulan rutin nyusu dan tido dah berubah...dah tak macam awal2 dulu..senang sikit ar..n now anak aty dah masuk 6 bulan..alhamdulillah..masih fully bf..dan lebih mudah..!! walau pon die masih same kuat nyusu..tapi dah tak ar sampai setiap mase nak mengempeng..so jangan risau key..buat mase ni..juz enjoys moment nih..;p

Salhah Suhot said...

@aTy _faRed~oh..maceh..senang ati sket...

Anonymous said...

Anak sy da setahun 2 bulan still lg suka mengempeng..stress sbb x dpt nk buat keje rumah..nk g toilet pn masalah